Page 297 - Historias

This is a SEO version of Historias. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »
297
Histórias de Cooperação - 366 Cooperativas Brasileiras que constroem um mundo melhor
Inter-cooperative business
Demand regulates the market. This is the basic
foundation for the ones who live from production and
sales. Therefore, in 2003, farmers from Goiás stimulated
by the crescent demand for dairy products created
Cooperativa Agropecuária dos Produtores Rurais do
Município de Corumbaíba – Coopac (Farm and Cattle
Raising Cooperative of Rural Producers of the Municipality
of Corumbaíba – Coopac).
Nowadays, with more than 150 active members,
the cooperative produces around 350 thousand liters
of milk per day. In its rural production, everything is
interconnected in a great chain of processes to guarantee
quality on each phase, from inputs production to the
distribution of the food that gets to consumer’s table. In
fact, this is one of the greatest differences of Coopac.
The producers who are linked to the cooperative
believe and bet on inter-cooperation, making partnerships
with other cooperatives to stimulate the development
of the region. Today, only 25% of Coopac’s production
is commercialized in supermarkets of the region. The
rest is passed to partner- cooperatives. one highlight is
Cooperative of Milk Producers of Morrinhos -Coplem, the
main client for the milk produced in Corumbaíba.
Nome:
Cooperativa Agropecuária
dos Produtores Rurais do
município de Corumbaíba
(Coopac)
Fundação:
2003
Sede:
Corumbaíba (GO)
Cooperado:
155
Funcionários:
3
Name:
Cooperativa Agropecuária
dos Produtores Rurais do
município de Corumbaíba
(Coopac)
Foundation:
2003
Head Offce:
Corumbaíba (GO)
Member:
155
Employees:
3
A demanda regula o mercado. Esse é um fundamento
básico para quem vive de produzir e vender. Por isso,
em 2003, agropecuaristas goianos estimulados pela
demanda cada vez mais alta por derivados de leite
criaram a Cooperativa Agropecuária dos Produtores
Rurais do município de Corumbaíba (Coopac).
Atualmente com mais de 150 cooperados ativos, a
cooperativa produz cerca de 350 mil litros de leite por dia.
Emsuaprodução rural, tudo está interligado emuma grande
cadeia de processos para manter a qualidade em cada
etapa, desde a fabricação de insumos até a distribuição de
alimentos que chegam à mesa do consumidor. Esse, aliás,
é um dos grandes diferenciais da Coopac.
Os produtores vinculados à cooperativa acreditam
e apostam na intercooperação, frmando parcerias com
outras cooperativas para estimular o desenvolvimento da
região. Hoje, apenas 25% da produção da Coopac são
comercializados em supermercados da região. O restante
é repassado a cooperativas parceiras. Destaque para a
Cooperativa dos Produtores de Leite deMorrinhos (Coplem),
principal cliente do leite produzido em Corumbaíba.
Negócios intercooperativos
Coopac