Page 250 - Historias

This is a SEO version of Historias. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »
250
Inovação e resultados
Qualidade e dedicação
Quality and dedication
Problems with the rice drying process,
acquisition of lubricating oil, and bags to
stock grains were the diffculties that made
rural producers from Rio Verde (GO) found
Cooperativa Mista dos Produtores Rurais
do Sudoeste Goiano Ltda –Comigo (Mixed
Cooperative of Rural Producers of the Southwest
of Goiás Ltda – Comigo), in 1974.
That ishowComigowasborn. Thecooperative
had the objective to overcome barriers, create a
defense mechanism for producers, and render
services of commercialization, stocking, and
technical assistance. In that year, 31 producers
integrated the quota-parts of the cooperative.
Nowadays, Comigo is one of the biggest
cooperative of farm and cattle raising in the
country, counting with 5.5 thousand members.
It has important certifcations, such as NBR ISO
9001 (quality), GMP B2 (good practices of food
production-safety), and stocking units (IN nº
03-MAPA), it was the frst in Goiás to export to
Switzerland.
Today, its production is around soy derivatives,
which have become its main product. The
cooperative can stock 1.2 million tons of grains.
Nome:
Cooperativa Mista dos Produtores
Rurais do Sudoeste Goiano Ltda
(Comigo)
Fundação:
1975
Sede:
Rio Verde (GO)
Capacidade armazenadora:
1,2 milhão de toneladas de grãos
Fazendas forestais:
5 mil ha plantados com eucalipto
Cooperados:
5.500
Name:
Cooperativa Mista dos Produtores
Rurais do Sudoeste Goiano Ltda
(Comigo)
Foundation:
1975
Head Offce:
Rio Verde (GO)
Stocking Capacity:
1.2 million tons of grains
Forest farms:
5 thousand hectares planted
with eucalyptus
Members:
5,500
Problemas como a secagem de arroz, aquisição
de óleo lubrifcante e de sacos para armazenar
grãos foram as difculdades que levaram produtores
rurais de Rio Verde (GO) a fundarem a Cooperativa
Mista dos Produtores Rurais do Sudoeste Goiano
Ltda (Comigo), em 1974.
Com isso, nasceu a cooperativa que tinha o ob-
jetivo de vencer as barreiras, criar um mecanismo
de defesa para os produtores e prestar serviços de
comercialização, armazenagem e assistência téc-
nica. Naquele ano, 31 produtores integralizaram
as cotas-parte da cooperativa.
Atualmente, a Comigo é uma das maiores coo-
perativas agropecuárias do País, contando com 5,5
mil cooperados. Detentora de importantes certifca-
ções, como NBR ISO 9001 (qualidade), GMP B2
(boas práticas de fabricação-segurança de alimen-
tos) e unidades armazenadoras (IN nº 03-MAPA),
foi pioneira em Goiás a exportar para a Suíça.
Sua produção, hoje em dia, gira em torno da
produção dos derivados da soja, que se tornaram
seu carro-chefe. A cooperativa tem capacidade ar-
mazenadora de 1,2 milhão de toneladas de grãos.
Comigo