Page 232 - Historias

This is a SEO version of Historias. Click here to view full version

« Previous Page Table of Contents Next Page »
232
Inovação e resultados
O melhor café
está aqui
The best coffee is here
The slogan of Cooperativa de Cafeicultores e Agropecuaristas – Cocapec
(Coffee Farmers and Farm and Cattle Raisers Cooperative- Cocapec)
summarizes the passion of its almost two thousand members for our coffee.
It was founded in 1985 by around 300 farmers of the region of Franca, in the
countryside of São Paulo, Cocapec appeared to improve the life conditions of
men and women who have always fought beside their families to produce the
best coffee of the region.
With the development of new production technologies, the plantations
grew and the region of Franca became the most important coffee park of
the state. Cocapec knew how to cease the moment and invested in new
technologies, such as System of Geo-reference by Satellite (GIS), employed
since 2000 to measure the areas of plantation, make forecasts of harvests and
program the whole structure to assist the member with excellence, whether
on the plantation, whether on storage of the product.
It is worth highlighting: since 1989, Cocapec has its own torrefaction,
where its own coffee is industrialized and specifc blends are prepared for
other trademarks. All the product used by the cooperative is produced by its
members at Alta Mogiana, a region known worldwide for producing Arabic
coffee of exceptional quality.
The cooperative has three coffee trademarks: Tulha Velha, Cocapec, and
Senhor Café. Each one of them supplies a specifc public. Tulha Velha is
prepared with more intense toasting, and has a strong taste, ideal for coffee
made on a percolator, whether made of cloth or paper. Cocapec is a more
smooth product, pleasing for its balance between the body, acidity and
intense smell. Senhor Café, on its turn, has a smooth and sweet favor, being
commercialized in grains, for the preparation of express coffee, and also
toasted and grinded for the traditional consume.
Nome:
Cooperativa de Cafeicultores
e Agropecuaristas (Cocapec)
Fundação:
1985
Sede:
Franca (SP)
Cooperados:
2 mil
Área com lavouras de café:
51 mil hectares
Recebimento nos armazéns:
mais de 1 milhão de sacas
Name:
Cooperativa de Cafeicultores
e Agropecuaristas (Cocapec)
Foundation:
1985
Head Offce:
Franca (SP)
Members:
2 thousand
Area with coffee plantation:
51 thousand hectares
Reception at the warehouses:
more than 1 million of
sacks
O
slogan
da Cooperativa de Cafeiculto-
res e Agropecuaristas (Cocapec) resume a
paixão de seus quase 2 mil associados pelo
nosso café. Fundada em 1985, por cerca
de 300 agricultores da região de Franca,
no interior de São Paulo, a Cocapec surgiu
para melhorar as condições de vida desses
homens e mulheres que sempre lutaram ao
lado de suas famílias para produzir o me-
lhor café da região.
Com o desenvolvimento de novas tecnolo-
gias de produção, as lavouras cresceram e a
região de Franca consagrou-se o mais impor-
tante parque cafeeiro do estado. A Cocapec
soube aproveitar o momento e investiu em
novas tecnologias, como o Sistema de Geore-
ferenciamento por Satélite (GIS), empregado
desde 2000 para mensurar as áreas de plan-
tio, realizar previsões de safra e programar
toda a estrutura para atender ao associado
com excelência; seja na lavoura ou na arma-
zenagem do produto.
Vale destacar: desde 1989, a Cocapec
possui torrefação própria, onde são indus-
trializados seus próprios cafés e preparados
blends
específcos para outras marcas. Todo
o produto utilizado pela cooperativa é produ-
zido por seus cooperados na Alta Mogiana,
região conhecida mundialmente por produzir
café arábico de qualidade excepcional.
A cooperativa possui três marcas de café:
Tulha Velha, Cocapec e Senhor Café. Cada
uma delas atende a um púbico específco. O
Tulha Velha é preparado com torra mais inten-
sa e tem sabor encorpado, ideal para o cafezi-
nho feito no coador, seja de pano ou papel. O
Cocapec é um produto mais suave, agradan-
do pelo equilíbrio entre o corpo, acidez e aro-
ma intenso. Já o Senhor Café tem sabor suave
e adocicado, sendo comercializado em grãos,
para preparo de café expresso, e também tor-
rado e moído, para consumo tradicional.
Cocapec